Úszáselőkészítés

Várjuk szeretettel az ovis manókat is vízhez szoktatásra, úszáselőkészítésre!

Az úszás egy nagyon összetett mozgás, kialakult testtudat kell hozzá, valamint az, hogy a kicsi ne féljen a víztől, otthonosan mozogjon benne. Véleményünk szerint 5 éves kor előtt nem érdemes kartempót tanítani a gyerekeknek, főleg azoknak, akik nem voltak babaúszók, ovis korukban ismerkednek a medencével.

A gyerekek nem egyformák. Van, akinek nem jelent gondot, hogy egy idegen oktatóval, egy idegen, új környezetben együttműködjön, mások biztonságosabbnak érzik, ha velük van a szülő és ezzel nincs semmi probléma.
A Stoller módszer oktatásakor a kicsik és természetesen a nagyok között is differenciálunk. Nem mindegy, hogy heti hányszor jár úszni egy gyermek, mikor volt utoljára, jön-e a foga, vagy éppen óvodába szoktatják. Ez mind-mind befolyásolja, hogyan közelítünk hozzá, milyen fokozatossággal haladunk.

Ezért nálunk a 3-4 éves gyerekek mindenképp csoportban kezdik az úszást, ahol az egyik szülőjükkel vesznek részt. Játékosan, a saját tempójukban vízhez szoktatjuk őket és ha úgy ítéljük meg, akkor átkerülhetnek olyan csoportba, ahol fokozatosan egyre többet úsznak a szülő nélkül, csak az oktatóval.

Az 5 éves nagycsoportosokat nagyon limitált számban, 3-4 fős csoportokban tudjuk vállalni a szülő nélkül is úszáselőkészítésre. Az első pár óra természetesen itt is ismerkedős, szükség esetén a szülő bevonásával kezdődik.

IDŐPONTOK

Ovisok önálló úszása
– hétfő 8:00-8:30 Aquapolis
– csütörtök 8:00-8:30 Tiszavirág Sportuszi
– vasárnap 10:30-11:00 Tiszavirág Sportuszi

Vízhez szoktatás a szülő részvételével
– hétfő és szerda 8:30-9:00 Aquapolis
– szombat 10:30-11:00 Aquapolis
– csütörtök 9:30-10:00 Tiszavirág Sportuszi
– szombat 9:30 Makó

Stoller Babaúszó Akadémia®️
Vízbiztonság, vízszeretet, SBA.