Monok Sára

Monok Sára vagyok, vízimanóból felcseperedett felnőtt.

Közgazdász diplomám van, PR-t és marketingkommunikációt tanultam, (ezeken a területeken is dolgoztam,) de babysitterként külföldön, majd Magyarországon is sokat foglalkoztam gyerekekkel.

Gyermekkoromban 9 évig versenyszerűen úsztam, a víz máig az a közeg, ahol a legjobban érzem magam. Évekkel ezelőtt megfogadtam, hogy a saját gyermekeimet is viszem az uszodába, amint csak lehet. Így is lett, Bercivel 3 hónapos korában elkezdtünk járni egy közeli fürdőbe. Nagyon szerettük a foglalkozásokat, és a babaúszás rengeteg pozitív hatását érzékeltem kisfiam fejlődésén.

Aztán egy családi kirándulás alkalmával megláttam Stoller Katit és a tanítványait a medencében. Földbe gyökerezett lábbal bámultam, hogy milyen élvezettel, biztonsággal és ügyességgel mozognak a kicsik a vízben. Az én fiam is szerette a vizet, de a különbség leírhatatlan volt. Szeged környékén nem találtam SBA oktatót, én pedig irodába már nem szeretnék visszamenni dolgozni. Gyorsan összeállt bennem a kép, hamarosan elvégeztem a babaúszás oktatásához szükséges tanfolyamot (Egészséges babák és kisgyermekek vízhez szoktatása, nevelése, oktatása és motorikus mozgásfejlesztése vízben végzett játékos feladatok segítségével), majd az SBA csatlakozáshoz szükséges plusz képzést. Azóta is ezzel foglalkozom, az SBA Csongrád megyei vezető oktatója vagyok. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek.

Brúnót és Bernátot kb 1 hetes koruk óta a rendes nagy fürdőkádban fürdettük itthon, locsoltuk az arcukat, tornáztattuk, lebegtettük őket és persze vittük is őket az usziba, amint lehetett. A fiaimat nézve a vízben számomra nem kétséges, hogy a babaúszás csodálatos dolog!

Hiszek benne, hogy Ti is elégedettek lesztek az elért eredményekkel. Gyermekeitek nemcsak nagyon élvezni fogják a játékos foglalkozásokat, hanem a módszernek köszönhetően a vízbiztonságon kívül szilárd alapokat szereznek a későbbi úszástanuláshoz.

 

Sára

 

Bernát és Sára

 

Berci, Brúnó