Helyszínek – Babaúszás

Szeged

Tiszavirág Sportuszoda (Szeged, Etelka sor 3-5)

AZ USZODÁBAN A SZÜLŐKNEK KÖTELEZŐ AZ ÚSZÓSAPKA! A pénztárban tudtok textil változatot vásárolni, 600 Ft-os áron.

A foglalkozásra az uszodapénztárban tudtok jegyet vásárolni (hamarosan lesz bérlet is) készpénzzel, vagy bankkártyával. Itt van leadva a lista, hogy kik érkeznek aznap babaúszásra.
A pénztártól balra található, sárga öltözőbe kell bemennetek. Fizetéskor egy chipkártyás (műanyag, vízálló) karórát kaptok, melyet az öltözőben le kell csippantanotok a falon elhelyezett érzékelőnél, ami kiírja, hogy melyik szekrénybe tudtok bepakolni. Az óra 1,5 óráig érvényes, ha ezen túl hagyjátok el az uszodát, akkor tízpercenként 110 Ft-os időtúllépési díjat fognak kérni tőletek.
Sok öltözőkabint találtok, köztük nagyobb, családiakat is. Amelyik szülő a vízbe jön a kicsivel, itt is átöltöthet, a másik kísérő pedig cserélje a cipőjét papucsra. A plusz kísérőnek érdemes rövidujjú pólóban érkezni, mert a medencetérben nagyon meleg van.
A mozgássérült öltözőben van egy nagyobb vízszintes felület, ahol a babát öltöztethetitek, illetve a mozgássérült mosdóban van egy lenyitós pelenkázó. Ezeken kívül egy pelenkázót találtok az öltözőben, kettőt a medencetérben, egyet pedig a C csoportos öltözőben.

A C csoportos öltöző ilyenkor csak a miénk, itt is öltözhet Anya, ha egyedül hozza a babát, itt is lehet hagyni a babakocsit és szoptatni is tudtok bent. Az Édesapák, kérem, ide ne menjenek be!

Babakocsival is be tudtok jönni az uszodába, a mozgássérült kaput azonban nem az óra nyitja, hanem a pénztáros. A babakocsit a medencetérbe nem szabad betolni, így, kérlek, hagyjátok bent az öltözőben a fal mellett!

Óra után nyugodtan maradhattok még egy kicsit játszani, pancsolni ugyanebben a medencében (a mi sávunkban), de kérem, hogy másik medencébe, a kinti és a wellness részre ne menjetek át!

Napfényfürdő Aquapolis (Szeged, Torontál tér 1.)

Újszegeden a parkolás ingyenes, a fürdő mélygarázsát az alábbi árakon tudjátok igénybevenni: http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/hu/arak/
A parkolásért fizetni a fürdő mélygarázsában található automatán tudtok.

A foglalkozásra a fürdő aulájában, a jegypénztárban tudtok jegyet, vagy bérletet vásárolni készpénzzel, vagy bankkártyával. A fürdő pénztárában van leadva a lista, hogy kik érkeznek aznap babaúszásra, ezt a listát alá kell írnotok. Babakocsival is be tudtok jönni a fürdőbe és a medenceterekhez is, érdemes jelezni a pénztáros hölgynek, hogy szeretnétek ezt a lehetőséget kihasználni. A pénztárban egy chipkártyás (műanyag, vízálló) karórát kaptok, amivel az öltözőben egy megadott szekrényt tudtok zárni, nyitni. Amelyik szülő a vízbe jön a kicsivel, itt öltözzön át, a másik kísérő pedig cserélje a cipőjét papucsra. A kísérőnek érdemes rövidujjú pólóban érkezni, mert a medencetérben nagyon meleg van.

Óra után nyugodtan maradhattok még egy kicsit játszani, pancsolni ugyanebben a medencében, de kérem, hogy másik medencébe, a csúszdákhoz, a kinti részre, a SZUEba ne menjetek át!

Babátokat javaslom, hogy a csodálatos Baba-Mama Világban öltöztessétek át, ahol több pelenkázó, ágy, járóka áll rendelkezésetekre. Úszás után a kicsik éhesek és szomjasak lesznek, ebben a szobában nyugodtan tudtok szoptatni is, a babakonyhában pedig mikrohullámú sütő is van, hogy meg tudjátok melegíteni az egyéb ételt. Ezt a helyiséget az Élményfürdő felé vezető folyosón balra találjátok, innen már rá is lehet látni a wellness medencére, ahol a foglalkozások zajlanak. Tehát, amint kijöttök az öltözőből, jobbra kell fordulnotok a Csendes Wellness felé és elmenni majdnem a folyosó végéig, ahol bal oldalon lesz a baba-mama szoba.

 

Mórahalom

A foglalkozások helyszíne a mórahalmi Szt. Erzsébet Gyógyfürdő.(Mórahalom, Szent László park 4.)

A város egész területén díjmentesen lehet parkolni az arra kijelölt helyeken.

A gyógyászati recepción kell bejönni a fürdőbe, itt van leadva a bejelentkezettek listája.

Az órákat az Elixír Hotel medencéjében tartjuk, amely a fém beléptető kapu után rögtön jobbra található. A babakocsikat a kapu után balra lévő fa pult mögött lehet hagyni. A szülők a medencebejárat előtti folyosón jobb oldalon található öltözőt használják, a babákat pedig a medence mellett található napozóágyakon, hosszú kőpadokon, vagy a felfüggesztett csepp alakú pihenőszékekben lehet átöltöztetni. A táskákat, holmikat, kérlek, hogy hozzátok be a medencetérbe, ne maradjanak kint az öltözőben!

A medencetérbe a kísérő sem jöhet be utcai cipőben, a váltópapucs mindenki számára kötelező! 

 

Makó

Hagymatikum (Makó, Makovecz tér 6.)

Makón a parkolás ingyenes, de a Fürdő közvetlen közelében, a Makovecz téren főleg mozgáskorlátozott helyek vannak, így inkább a környező utcákban tegyétek le az autót!

Az aulába nem csak lépcső vezet, így a babakocsit is könnyedén fel tudjátok tolni. A foglalkozásra a jegypénztárban tudtok jegyet vásárolni készpénzzel, vagy bankkártyával, itt van leadva a lista, hogy kik érkeznek aznap babaúszásra, ezt a listát alá kell írnotok. Babakocsival is be tudtok jönni a fürdőbe, az öltözőbe és a medencetérbe is. A pénztárban egy chipkártyás (műanyag, vízálló) karórát kaptok, az öltözőben tudjátok megnézni, hogy hányas számú szekrényhez tartozik az adott óra.
Az öltöző az alagsorban van, lifttel is le tudtok menni. Itt is találtok pelenkázókat, meg az élménymedencetérben balra a tusoló mögött is.

A foglalkozásokat az élménymedencetérben a sakkos medencében tartjuk.

Óra után nyugodtan maradhattok még egy kicsit játszani, pancsolni ugyanebben a medencében, de kérem, hogy másik medencébe, vagy a kinti részbe ne menjetek át! Az órátok más színű lesz, mint a fürdővendégeké.
Az étterem kávézó része már reggel 8-kor kinyit, itt megpihenhettek, vagy megetethetitek a babátokat óra után. Szoptatós szoba a Gyerekvilágban van, ami 10-kor nyit.