Helyszínek – Babaúszás


Szeged

Napfényfürdő Aquapolis (Szeged, Torontál tér 1.)

Újszegeden a parkolás ingyenes, a fürdő mélygarázsát az alábbi árakon tudjátok igénybevenni: http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/hu/arak/
A parkolásért fizetni a fürdő jegypénztárában kell hazaindulás előtt.

A foglalkozásra a fürdő aulájában, a jegypénztárban tudtok jegyet vásárolni készpénzzel, vagy bankkártyával. Babakocsival is be tudtok jönni a fürdőbe és a medenceterekhez is, érdemes jelezni a pénztáros hölgynek, hogy szeretnétek ezt a lehetőséget kihasználni. A pénztárban egy chipkártyás (műanyag, vízálló) karórát kaptok, amivel az öltözőben egy választott üres szekrényt tudtok zárni, nyitni. Amelyik szülő a vízbe jön a kicsivel, itt öltözzön át, a másik kísérő pedig cserélje a cipőjét papucsra. A kísérőnek érdemes rövidujjú pólóban érkezni, mert a medencetérben nagyon meleg van.

Babátokat javaslom, hogy a csodálatos Baba-Mama Világban öltöztessétek át, ahol több pelenkázó, ágy, járóka áll rendelkezésetekre. Úszás után a kicsik éhesek és szomjasak lesznek, ebben a szobában nyugodtan tudtok szoptatni is, a babakonyhában pedig mikrohullámú sütő is van, hogy meg tudjátok melegíteni az egyéb ételt. Ezt a helyiséget az Élményfürdő felé vezető folyosón balra találjátok, innen már rá is lehet látni a wellness medencére, ahol a foglalkozások zajlanak.

Oázis Rehabilitációs és Egészségfejlesztő Központ. (Szeged, Horváth Mihály utca 5.)

Az utcán a parkolásért hétköznapokon a zöld zóna díjszabása szerint kell fizetni.

A recepción tudtok az órára becsekkolni, itt tudtok továbbá kulcsot kérni az öltözőben található szerkrényekhez. Ezért cserébe valami apró személyes tárgyat kell leadnotok.

Az öltöző az 1. emeleten van, a szülők itt tudnak átöltözni és ha kényelmesebb, a nyári időszakban szerintem a (főleg a nagyobb) manókra is ráadhatjátok fent az úszópelust (,papucsot!) és egy fürdőlepedőbe csavarva lehozhatjátok őket. Pelenkázót is találtok az öltözőben. Ha ezt nem szeretnétek, akkor lent a földszinten, a medencénél két pelenkázó is lesz, valamint napozóágyak. A foglalkozások ideje alatt csak mi tartózkodunk a medencetérben, így a táskákat, ruhákat nyugodtan itt tudjátok hagyni, míg a vízben lesztek.

Úszás után a kicsik éhesek és szomjasak lesznek, az udvaron és az előtérben sok asztal és szék található, itt kényelmesen meg lehet etetni, itatni őket. A medencetérben található napozóágyak szerintem szoptatásra is alkalmasak, de fent az öltözőben is biztosan találtok egy csendes sarkot, ahol ezt megtehetitek.


Mórahalom

A foglalkozások helyszíne a mórahalmi Szt. Erzsébet Gyógyfürdő.(Mórahalom, Szent László park 4.)

A város egész területén díjmentesen lehet parkolni az arra kijelölt helyeken.

A gyógyászati recepción kell bejönni a fürdőbe, itt van leadva a bejelentkezettek listája. Az órákat az Elixír Hotel medencéjében tartjuk, amely a fém beléptető kapu után rögtön jobbra található. A babakocsikat a kapu után balra lévő fa pult mögött lehet hagyni. A szülők a medencebejárat előtti folyosón jobb oldalon található öltözőt használják, a babákat pedig a medence mellett található hosszú kőpadokon, vagy a felfüggesztett csepp alakú pihenőszékekben lehet átöltöztetni. A táskákat, holmikat, kérlek, hogy hozzátok be a medencetérbe, ne maradjanak kint az öltözőben!