Farkas Kinga Luca

Farkas Kinga Luca vagyok, egy víztől tartó, zárkózott, csendes kislányból lett, vízben élő, nyitott, cserfes gyógyszerészhallgató anyuka.

Kiskoromban, ha megpróbálta anyukám megmosni a hajamat, akkor az egész utca hallhatta üvöltő koncertemet. Mikor pedig elvitt úszásórára, 1 hétig könyörgött az oktató, hogy csak az orromat dugjam bele a vízbe. Ez a távolságtartó párkapcsolat köztem és a víz között végül szerelembe fordult át, 10 évig vízilabdáztam, 2010 óta pedig sok kis csimota fejlődését követhetem végig úszásoktatóként. Az elmúlt majd’ 10 év alatt, a vizes közegben való “munka” a gyermekekkel tette színessé a mindennapjaimat.

Jelenleg az SZTE Gyógyszerésztudományi karán tanulok és 2018.12.27-e óta már egy csibész kisfiú büszke anyukájának mondhatom magam. Theoval 2019 áprilisa óta járunk babaúszásra, heti 2 alkalommal. A víz imádata belé valószínűleg nem csak általam, hanem vízilabdaedző/úszásoktató apukája által is genetikailag kódolva lett. Mivel sokat járunk uszodai közegbe, nagyon örülök, hogy a vízben felszabadultan érzi magát, és nem utolsósorban a mozgásfejlődése is szembetűnő volt a babaúszás által.

Remélem az óráimon is érezhető az a boldogság és szeretet, amit a gyermekek és a víz iránt érzek, és ezáltal az először még idegennek tűnő közeg, a későbbiekben a megnyugvás szigetévé válik babáitok és önmagatok részére is.

 

Kinga